ŞTIRILE ZILEI

Vierme preliminare

tratament complet al medicamentelor parazite penyebab papiloma laring

Vasile Măgrădean Radu Silaghi-Dumitrescu, face, de şase ani, cercetări de laborator pentru a produce sânge artificial, util în cazul unor vierme preliminare chirurgicale în care se pierde mult sânge sau în cazul accidentelor. Silaghi-Dumitrescu vierme preliminare declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX că specialiştii clujeni au reuşit să creeze o reţetă de sânge artificial - care nu are culoarea roşie, ci poate deveni chiar incolor - iar testele preliminare pe şoareci au rezultate încurajatoare.

Soluţia conţine apă, săruri şi o proteină - hemeritrina, extrasă din viermii marini, iar în unele preparate se adaugă albumina, o altă proteină, ca agent de protecţie faţă de agenţii de stres.

Pasul 3 din 5. Stabilirea adâncimii găurii. Step 3 of 5. Calculate the depth of the drill hole. Toți vrem să trăim deasupra găurii.

Ideea este un deziderat la care s-au gândit mulţi în lume, sângele artificial, care trebuie să aibă o caracteristică pe care o consider importantă, şi anume rezistenţa la stres. Unicitatea vine din proteina unor viermi marini, care se numeşte hemeritrină, tot pe bază vierme preliminare preliminare fier, ca hemoglobina din sângele nostru, dar care este mult mai rezistentă la factorii de stres.

vierme preliminare

Noi credem că acesta este secretul succesului şi vierme vierme preliminare pentru care toţi vierme preliminare care au încercat să producă sânge artificial au eşuat în testele clinice din cauza reacţiilor secundare ce implică factorii de stres din sânge, cum ar fi apa oxigenată, al cărei nivel din sânge depinde mult de boli, stres, efort fizic", a detaliat cercetătorul clujean.

Potrivit acestuia, la testele de laborator reţetele se dovedesc rezistente la factorii de stres mecanic şi chimic, iar în testele preliminare pe animale par să nu dezvolte toxicitatea care apare în alte produse.

Top citite acum

Şoarecii trataţi cu sângele artificial «Made in Cluj» au rămas indiferenţi, şi asta e tot ce ne dorim, nu dorim să fie mai bine ca înainte, ci, pur şi simplu, să nu prezinte esophageal papilloma causes de inflamaţie, de boală. Scopul final este să nu existe reacţii vierme preliminare respingere a sângelui artificial de către organismul uman, care există acum la anumite produse", a explicat Radu Silaghi-Dumitrescu.

Viermi

Potrivit acestuia, după finalizarea testelor pe animale, când specialiştii vor fi convinşi sută la sută că nu există nicio dovadă de toxicitate, se va putea încerca testarea pe oameni. Testele pe oameni sunt un subiect foarte delicat, trebuie nişte autorizaţii foarte serioase şi reprezintă un risc enorm", a menţionat el.

Traducere "găurii de" în engleză

Radu Silaghi-Dumitrescu s-a concentrat pe extragerea hemeritrinei din viermii marini după ce a auzit de această proteină în perioada de patru ani cât a lucrat în laboratoare din SUA. Când mă gândeam foarte serios la vierme preliminare substitutelor de sânge, mi s-a părut o idee vierme preliminare, ştiind despre acea proteină că refuză să reacţioneze cu agenţii de stres căreia hemoglobina îi cade pradă în termeni de milisecunde", a explicat cercetătorul, care a discutat cu un profesor din SUA, expert în proteina menţionată, iar acesta a fost de acord cu cercetările sale.

Ultimul update: Duminica 03 Noiembrie Data publicarii: Joi 31 Octombrie 0 O vierme preliminare de sange artificial, care contine o proteina din viermi marini si care a fost creata de cercetatorii clujeni a avut rezultate incurajatoare in testele preliminare pe soareci. Radu Silaghi-Dumitrescu, face, de sase ani, cercetari de laborator pentru a produce sange artificial, util in cazul unor interventii chirurgicale in care se pierde vierme preliminare sange sau in cazul accidentelor, potrivit Mediafax.

Sângele artificial are aplicaţii în chirurgie, pentru că în timpul vierme preliminare se pierde foarte mult sânge, dar şi în cazul unor accidente, când este nevoie de o cantitate mare de sânge pentru un timp scurt. Încercăm să facem aici ceva ce doar transportă oxigenul şi permite inimii să pompeze mai departe sânge.

Sânge artificial creat de cercetători clujeni, testat pe şoareci cu rezultate încurajatoare - FOTO

Ideea este de a face sânge artificial instant, sub vierme preliminare de praf, fără să îl depozitezi în frigider, unde stă o lună, după care expiră, se degradează parţial. Avem nevoie de un praf care poate fi lăsat la temperatura camerei, probabil pe termen nelimitat.

vierme preliminare

Poţi să vierme preliminare pui în raniţă, dacă eşti soldat în Afganistan şi îl ai la tine şi, în caz de nevoie, adaugi apă şi ai sângele pregătit", a explicat cercetătorul.

Cercetările privind sângele artificial au loc în laboratoarele Facultăţii de Chimie a UBB, unde specialiştii pot obţine aproape orice doresc din punctul de vedere al reacţiilor chimice. Silaghi-Dumitrescu a adăugat vierme preliminare că marea provocare a acestor cercetări este faptul că încearcă să facă ceva ce nu s-a făcut deloc în România, o alta fiind lipsa de predictibilitate privind fondurile.

vierme preliminare

După finalizarea cercetărilor pe animale, studiile echipei lui Radu Silaghi-Dumitrescu vor fi publicate în reviste vierme preliminare specialitate, iar, ulterior, acestea vor fi brevetate. El a lucrat timp de doi ani în Marea Britanie într-un colectiv integrat într-o reţea europeană numită "Euro Blood Substitutes".

vierme preliminare

Din este conferenţiar la Facultatea de Chimie a UBB şi are peste o sută de articole publicate în reviste de specialitate. Vierme preliminare cercetator inventie cluj romania Radu Silaghi-Dumitrescu creare sange interventii chirurgicale cercetatori Citeşte şi Un mister letal ce s-a ascuns în sânge a fost descifrat! Rezultatul: cea de-a a grupă de sânge descoperită de cercetători! O grupă de sânge care poate face ca transfuziile de sânge să fie letale s-a dovedit a fi un mister timp de 60 de ani.

vierme preliminare