Infecția cu noul coronavirus (SARS-CoV-2)

Virusi gripa. Gripa: fa cunostinta cu virusurile gripale! | Regina Maria

virusi gripa

Totul despre tiroida 1 Apply Totul despre tiroida filter Gripa: fa cunostinta cu virusurile gripale! Exista virusi gripa tipuri de virusuri gripale: A, B, C si D.

Gripa: fa cunostinta cu virusurile gripale!

Virusurile gripale A si B virusi gripa epidemii sezoniere in fiecare an, in timp ce virusul gripal C nu provoaca epidemii, ci o forma virusi gripa de boala. In ceea ce priveste virusul gripal D, virusi gripa nu afecteaza omul, ci bovinele. Virusurile gripale A Sunt impartite in subtipuri pe baza a doua proteine aflate pe suprafata virusului: hemaglutinina H si neuraminidaza N.

virus del papiloma tipos

Exista 18 subtipuri diferite de hemaglutinina de la H1 la H18 si 11 subtipuri diferite de neuraminidaza de la N1 la N De asemenea, virusurile gripale A pot avea mai virusi gripa tulpini diferite. In primavara anuluia aparut un nou virus gripal A H1N1care a fost foarte diferit de virusurile gripale umane A H1N1care circulau la acel moment. Virusurile gripale Virusi gripa Acestea nu sunt impartite in subtipuri, dar se pot divide in linii si tulpini gripale.

In perioada Informații despre rujeolă Rujeola pojarul este o boală infecțioasă care adesea duce la complicații.

Virusurile gripale - denumite dupa o conventie internationala CDC urmeaza o conventie acceptata pe plan international pentru denumirea virusurilor gripale. Sistemul foloseste urmatoarele componente: Tipul de antigen cheie: A, B, C Gazda initiala: porcine, cabaline, pui, etc.

  • Helmintiaza sănătoasă
  • Cum să te descurci cu viermi simpli

Pentru virusurile de origine umana,  nu este desemnata nicio virusi gripa initiala Localizarea geografica: Denver, Taiwan, etc. Numarul de tulpini gripale: 15, 7, etc. Anul izolarii:, etc. Pentru virusurile gripale A, descrierea antigenului celor doua proteine - hemaglutinina si neuraminidaza — este trecuta in paranteze: A H1N1A H5N1 Componenta vaccinului gripal Virusurile gripale A H1N1A H3N2 si unul sau doua virusuri gripale B in functie de vaccin sunt incluse in componenta vaccinului antigripal in fiecare an.

virusi gripa

Vaccinul gripal poate proteja impotriva virusurilor gripale care fac parte din componenta vaccinului sau a celor asemanatoare cu acestea. Vaccinul impotriva gripei sezoniere nu ofera protectie impotriva virusurilor gripale C. De asemenea, vaccinul nu protejeaza impotriva infectiei si a bolilor cauzate de alte virusuri, care pot provoca simptome asemanatoare gripei, cum sunt virusurile care provoaca racelile.

Exista virusi gripa multe alte virusuri non-gripale care pot declansa boli asemanatoare gripei si care se raspandesc in timpul sezonului de gripa.