Diagnosticul și tratamentul infecției cu Giardia Intestinalis - Lambliaza - BeHealthy

Infecția giardiei, Infecţia cu Giardia (giardiaza) - natural-aloevera.ro

Conținutul

  Medicament pentru giardiaza preț In general, severitatea simptomelor depinde de varsta, de perioada de timp de la debutul a bolii si gravitatea conditiei. Simptomele pot fi atat de usoare si pot aparea atat de lent, incat infecția giardiei trece neobservate ani de zile. Odata cu inaintarea in varsta, simptomele sunt mai notabile.

  Giardioza, cunoscuta in popor si infecția giardiei numele de giardia, este afectiunea intestinala cauzata de infectia cu parazitul Giardia lamblia, infecția giardiei patrunde in intestinul subtire.

  Cauze giardioza Parazitul microscopic Giardia se regaseste in intreaga lume, insa in special in zonele sarace, cu o igiena precara si cu apa contaminata. Parazitul se poate gasi atat in apa din fantani, cat si in lacuri, piscine sau chiar in apa de la robinet.

  Inainte ca parazitul sa ajunga in scaunacesta capata o carcasa, capatand aspectul unui chist, carcasa care ii permite sa supravietuiasca in afara intestinelor si cateva luni.

  Infectia cu Giardia lamblia se petrece prin ingerarea chisturilor parazite. Acest lucru se poate intampla infecția giardiei consumul de apa contaminata, prin consumul de mancare contaminata sau prin contaminarea in infecția giardiei contactul direct cu persoana infestata.

  ppt cu vierme giardia vierme hond

  Cea mai comuna cale prin care Giardia patrunde in intestinele tale este insa prin ingerarea apei contaminate din lacuri, izvoare, piscine, rauri sau de la robinet. O persoana care sufera de diaree poate, spre exemplu, sa contamineze o piscina intreaga.

  Prevenire Ce este giardia? Giardia este o parazit protozoar, unicelular, care traieste in intestinele oamenilor si animalelor.

  In ceea ce priveste mancarea, aceasta este infestata de regula prin manipularea de catre bucatari care au giardioza si nu se spala infecția giardiei maini inainte de a gati. Totodata, si spalarea alimentelor cu apa contaminata le poate infesta.

  In ceea ce priveste infestarea cu virusul Gardia lamblia in urma unui contact direct cu o persoana care sufera de giardioza, parintii care schimba scutecele copiilor se pot pricopsi cu acest parazit prin contactul cu materiile fecale care contin chisturi parazite.

  note veterinare ce pot fi viermi la vârsta adultă

  Si sexul anal este o metoda de infestare cu parazitul care declanseaza giardioza. Simptome giardioza Multe persoane care sufera de giardioza nu prezinta simptome chiar daca au acest parazit in organism.

  Daca insa pacientul se afla printre cei la care boala se manifesta, acestea sunt simptomele:.

  infecția giardiei program detoxifiere c9