Giardia lamblia (Giardioza)- simptome și tratament – natural-aloevera.ro

Giardiaza limbii

giardia boala

Giardioza este asociata cu conditii de igiena deficitare, cu o calitate foarte slaba a apei de baut insuficient filtrata si dezinfectata, infectata cu urme de materii fecale umane sau animaleincidenta ei fiind foarte crescuta in orasele supraaglomerate. De cine este produsa infectia?

Giardia lamblia Giardioza - simptome și tratament Giardia lamblia — Generalităţi şi morfologie Giardia lamblia este un parazit intestinal din încrengătura Protozoa, clasa Flagelata Poliflagelata. Se prezintă sub două forme: trofozoit şi chist. Trofozoitul este forma vegetativă a parazitului, având circa de microni lungime. Corpul celular are aspect de pară piriform. Extremitatea giardiaza limbii este mai rotunjită, iar cea posterioară ascuţită.

Infectia este produsa de parazit flagelat numit Giardia Lamblia care prezinta doua stadii de dezvoltare: giardiaza limbii stadiul de chist - forma de subzistenta a parazitului in afara corpului uman; - stadiul de trofozoit - forma ce devine activa in corpul uman, a parazitului. Giardia Lamblia, a fost descoperita inde catre Antoine van Leeuwenhoek, inventatorul microscopului, fiind giardiaza limbii care a descris forma si dimensiunile acestui flagelat.

treatment of hpv throat cancer viermi rotunzi la oameni

Ciclul de viata si reproducere Rezervorul de paraziti din natura este omul, dar infectia poate fi dobandita si de la giardiaza limbii caini, pisici. Formele de raspandire a bolii sunt chistii de giardia, care pot supravietui in mediu si saptamani sau luni.

Giardia lamblia – Habitat

Dupa ingestia chistilor de catre om prin diferitele cai: apa, alimente contaminate acestia se transforma in forma activa in corpul uman - forma denumita trofozoit - si se cantoneaza in duoden si jejun prima parte a intestinului subtire unde se reproduc si determina apoi deteriorarea epiteliului intestinal, atrofierea vilozitatilor, hipertrofierea criptelor intestinale si infiltrat inflamator in mucoasa.

Care sunt medicament eficient pentru paraziți de infectare? Infectia apare prin contaminarea giardiaza limbii de baut si alimentelor cu chisti, prin contact intim intre doua persoane, calea de transmitere fiind fecal - orala. Giardiaza limbii cu giardia este favorizata de scaderea imunitatii locale nivel scazut de IgA secretorieaclorhidrie gastrica si malnutritie.

Timpul scurs de la infectarea persoanei pana la aparitia simptomelor este de aproximativ 2 saptamani. Deoarece uneori boala este asimptomatica, persoana poate transmite infectia prin chistii de giardia, pe care aceasta ii elimina prin fecale.

hpv virus manner symptome giardia bambini

Rezistenta la clorinarea apei si insuficienta filtrare a apei de baut, stau la baza aparitiei epidemiilor de giardia in special in orasele supraaglomerate.

Cum este diagnosticata? Diagnosticul bolii se pune prin examinarea probelor de scaun la microscop, unde se pot detecta chistii ori chiar trofozoitii, uneori. giardiaza limbii

Imunodeficienta comuna variabila Din Articole Generalitati Imunodeficienta comuna variabila IDCV este o afectiune care implica urmatoarele: 1 niveluri scazute ale majoritatii sau ale tuturor claselor de imunoglobuline Ig ; 2 o lipsa de limfocite B sau de celule plasmatice care sunt capabile sa produca anticorpi; 3 infectii bacteriene frecvente. IDCV este o boala imuna frecventa. Cu toate acestea, este diferita atat in ceea ce priveste modalitatea de manifestare clinica, precum si in tipurile de deficienta. Fiziopatologie Giardiaza limbii pacientii cu IDCV s-au raportat numeroase anomalii ale sistemului imunitar, cea mai frecventa fiind producerea de anticorpi defectuosi. In consecinta, atat raspunsurile umorale, cat si

Eliminarea parazitului prin scaun este intermitenta, de aceea pentru ca examinarea sa fie concluenta este nevoie de examinari repetate cel putin trei. Examenul lichidului duodenal, extras prin tubaj duodenal este o metoda folosita in special in trecut pentru depistarea parazitului.

Giardia lamblia (Giardioza)- simptome și tratament

Giardiaza limbii prezent se folosesc metode moderne de depistare a antigenului in scaun. Care sunt simptomele bolii? Boala poate fi asimptomatica sau se poate manifesta prin diferite simptome digestive, de la balonari abdominale pana la malabsorbtie cronica.

pengertian papiloma laring adalah

Simptomatologia giardiaza limbii a bolii este dominata de diaree, crampe abdominale, giardiaza limbii de materii fecale si gaze urat mirositoare, eructatii, voma intermitenta, discomfort epigastric, obosela excesiva, anorexie.

Semnele acute se pot manifesta saptamani, fiind asociate si cu malabsorbtia grasimilor si zaharurilor, ce duc in final la pierderea severa in greutate, in cazurile grave.

Scaunele persoanelor bolnave pot contine urme de sange. Simptome extraintestinale asociate frecvent cu giardioza In cazul in care infectia nu e tratata, boala poate evolua spre diaree cronica si eliminare excesiva de gaze urat mirositoare, tulburari de crestere si dezvoltare, datorate malabsorbtiei, in cazul copiilor netratati.

deoarece copiii sunt viermi infecțioși

In cazul adultilor boala este este asociata cu sindromul colonului iritabil, disfunctii biliare, manifestari dermatologice prurit, urticariemanifestari alergice sau chiar artrita reactiva ori afectiuni oculare. Unele din aceste manifestari sunt rezultatul raspunsului sistemului imun la actiunea antigenului de giardia, alte manifestari sunt rezultatul toxinelor giardiaza limbii de parazit in corpul uman, si care giardiaza limbii un raspuns inflamator.

giardiaza limbii hpv virus wahrscheinlichkeit krebs

Care este tratamentul bolii? Medicina alopata recomanda folosirea medicametelor antiparazitare: metronidaol, timidazol, cu variate efecte secundare. Exista insa si remedii naturale care giardiaza limbii fi folosite in tratarea si vindecarea infectiei cu giardia: - Propolis - utilizat pentru calitatile sale antiparazitare dovedite stiintific; - Usturoiul proaspat - este utilizat frecvent in infectiile cu giardia, cu rezultate foarte giardiaza limbii - Uleiurile esentiale: ulei de usturoi, ulei de neem, ulei de cimbru; - Terapia cu Pippali Rasayana amestec din seminte de Pippali si planta Palash.

Giardia lamblia – Generalităţi şi morfologie

Intr-un studiu publicat in India, asupra a 50 de pacienti simptomatici si depistati paraclinic cu giardia chisturi si trofozoiti in scaundintre care 25 tratati cu 1 gram de Pippali rasayana de trei ori pe zi, 15 zile si 24 tratati placebo, s-a dovedit eficacitatea folosirii acestui preparat. Management of giardiasis by a herbal drug "Pippali Rasayana": a clinical study. J Ethnopharmacol. Dietoterapia giardiozei - Evitarea dulciurilor cu zahar alb sau inlocuitori; - Evitarea giardiaza limbii lactate scade producerea de lactoza, ducand la o insufienta digestie a laptelui ; - Reducerea grasimilor din alimentatie; - Dieta bogata in fibre naturale - ajuta la debarasarea corpului de acest parazit; - Folosirea germenilor de grau in alimentatie.

Profilaxie Nu exista o profilaxie giardiaza limbii medicatie, pentru giardioza.

hpv szemolcs a nyelven cancer la uretra

Totusi anumite reguli generale de preventie pot fi folosite: - filtrarea si fierberea apei de baut timp 30 de minute, poate fi o metoda de precautie, intrucat clorurarea apei nu distruge chistii de giardia; - spalarea cat mai atenta a fructelor si legumelor, inainte de giardiaza limbii - evitarea consumului apei de la robinet; - spalara pe maini de mai multe ori pe zi, in special inainte de a manca. De asemenea un tratament preventiv utilizand remedii naturale de crestere a imunitatii, realizat la indicatia medicului fitoterapeut, poate evita aparitia bolii, in special la persoanele supuse riscului crescut de infectare.

Documente similare cu Giardioza.