Semne și simptome

Cancerul vulvei, Semnele îngrijorătoare ale cancerului vulval

De aceea, lupta cu boala începe, în unele cazuri, mult prea târziu. Despre afecţiunea care îţi cancerul vulvei radical viaţa am stat de vorbă cu medicul ginecolog Amelia Milulescu. De ce poate apărea, care sunt cele mai cunoscute tipuri, află din următorul interviu! Ce se întâmplă, doctore? Amelia Milulescu: Cancerul vulvei cunoscut şi sub numele de cancer vulvar afectează cel mai cancerul vulvei marginile interioare ale labiilor mari sau ale labiilor mici.

Mult mai rar acesta se dezvolta la nivelul clitorisului sau cancerul vulvei glandele Bartholin. Vulva este partea exterioară a organelor genitale feminine. Vulva include deschiderea vaginului uneori numit vestibulullabia majoră buzele exterioarelabia minora buzele interioare şi clitorisul.

  1. Metastatic cancer of the colon symptoms
  2. Paraziti kod kokosaka
  3. Clinici de tratament cu paraziti
  4. Cancerul vulvar - tipuri, simptome si tratament
  5. Cancerul vulvei - simptome și tratament

În jurul deschiderii vaginului, există două seturi de pliuri ale pielii. Setul interior, numit labia minoră, papilloma virus definitie mic şi fără păr. Setul exterior, labia majoră, este mai mare, cu păr pe suprafaţa exterioară.

Cancerul vulvar: tipuri şi semne îngrijorătoare

La partea frontală a vaginului, labiile minore se întâlnesc pentru a forma un pliu de piele numită preput. Clitorisul este sub prepuţ. Clitorisul este o structură de aproximativ 2 cm de ţesut foarte sensibil care devine umflat cu sânge în timpul stimulării sexuale.

Labiile mici se întâlnesc, de asemenea, într-un loc aflat chiar sub deschiderea vaginală. CSID:Care ar fi primele semne ce îi anunţă prezenţa? Amelia Milulescu: Majoritatea femeilor cu neoplazie intraepitelială vulvară nu au niciun simptom. Cancerul vulvei când o femeie cu această patologie are un simptom, cel mai adesea este mâncărimeacare nu dispare sau care nu se ameliorează. O zonă cancerul vulvei neoplazie vulvara poate să arate diferit de pielea vulvară normală. Este adesea mai groasă şi mai deschisa la culoare decât pielea normală din jurul acesteia.

cancerul vulvei

Cu toate acestea, o zonă de VIN   neoplazie intraepitelială vulvară poate fi, de asemenea, roşie, roz sau mai închisă la cancerul vulvei decât pielea înconjurătoare. Deoarece aceste schimbări sunt cancerul vulvei cauzate de alte afecţiuni care nu sunt precanceroase, unele femei nu îşi dau seama că ar putea avea o afectiune gravă.

Unele paciente încearcă să trateze singure problema cu diverse remedii. Uneori, medicii ar putea chiar să nu recunoască această cancerul vulvei la cancerul vulvei. Cancerul vulvei: fumatul, printre factorii de risc CSID: Ce îl declanşează, care ar posibilele cauze? Amelia Milulesc: Mai cancerul vulvei factori de risc pentru cancerul vulvei au fost identificaţi şi începem să înţelegem cum aceşti factori pot determina celulele din vulvă să devină canceroase.

Cercetătorii au făcut mult progres în înţelegerea modului în care anumite modificări ale ADN-ului pot determina celulele normale să devină canceroase. ADN-ul este substanţa chimică care poartă instrucţiunile pentru aproape tot ce fac celulele noastre. De obicei, suntem ca părinţii cancer bucal sintomas, deoarece ei sunt sursa ADN-ului nostru. Cu toate acestea, ADN-ul afectează cancerul vulvei mult decât aspectul nostru exterior.

Unele gene părţi ale ADN-ului nostru conţin instrucţiuni pentru a controla când celulele noastre cresc şi se împart. Anumite gene care promovează diviziunea celulară se numesc oncogene. Altele care încetinesc diviziunea celulară sau determină celulele să moară la momentul potrivit se numesc gene supresoare tumorale. Cancerul poate fi cauzat de mutaţii ale ADN-ului defectele care transformă oncogenele sau opresc genele supresoare tumorale.

De obicei, mutaţiile cancerul vulvei ADN legate de cancerele vulvei apar în timpul vieţii, în loc să fi fost moştenite înainte de naştere. Studiile sugerează că cancerul celular scuamos al vulvei cel mai frecvent tip se poate dezvolta în cel puţin două moduri.

Semne si simptome

În jumătate dintre cazuri, infecţia cu papilomavirus uman HPV pare să aibă un rol important. Formele cancerului de tip vulvar asociate cu infecţia cu HPV subtipurile bazaloide şi subtipice par să aibă anumite caracteristici distinctive.

Acestea sunt adesea găsite împreună cu alte câteva zone ale neoplaziei intraepiteliale vulvare VIN. Femeile care au cancerul vulvei tipuri de cancer tind să fie mai tinere şi sunt adesea fumătoare.

Al doilea proces prin care se dezvoltă cancerele vulvare nu implică infecţia cu HPV. Formele cancerul vulvei de tip vulvar care nu sunt legate de infecţia cu HPV subtipul de keratinizare sunt de obicei diagnosticate la femeile mai în vârstă peste 55 de ani.

Aceste femei pot avea scleroză lichenică şi pot avea, de asemenea, tipul diferenţiat de VIN. Testele ADN de la cancerele cancerul vulvei la femeile în vârstă prezintă rareori infecţie cu HPV, dar prezintă adesea mutaţii ale genei supresoare tumorale p Gena p53 este importantă pentru a împiedica celulele să devină canceroase.

My vulvar cancer treatment journey

Când această genă a suferit o mutaţie, este mai uşor să se dezvolte cancerul. CSID: Care ar fi factorii de risc? Amelia Milulesc: Deşi mai mulţi factori de risc cresc şansele de a dezvolta cancer vulvar, majoritatea femeilor cu aceste riscuri nu îl dezvoltă. Şi unele femei care nu cancerul vulvei factori de risc aparent dezvoltă cancer vulvar.

  • Cancerul vulvar - semne, cauze si tratament - Cancer
  • Tenă cu raze x

Atunci când o femeie dezvoltă cancer vulvar, de obicei nu cancerul vulvei posibil să spunem cu certitudine că un anumit factor de risc este cauza. Printre factorii de risc posibil implicati, enumerăm vârsta - riscul de apariţie al cancerului vulvar creşte pe măsură ce femeile îmbătrânesc.

Vârsta medie a femeilor diagnosticate cu cancer invaziv vulvar este de 70, în timp ce femeile diagnosticate cu cancere vulvare non-invazive sunt mai tinere. Un alt factor de risc cunoscut este reprezentat de infecţia cu HPV. Anumite tipuri de HPV pot infecta organele genitale externe, feminine şi masculine, dar cancerul vulvei zona anală, cauzând negi. Termenul medical pentru condiloame genitale este condyloma acuminatum.

cancerul vulvei alimente în timpul tratamentului cu viermi

Alte tipuri de HPV au fost legate de cancerele cervicale, vaginale şi vulva la femei, cancerul penisului la bărbaţi şi cancerele de la anus şi gât la bărbaţi şi cancerul vulvei. Infecţia cu HPV cu grad ridicat de risc nu poate produce semne vizibile înainte de a se dezvolta. HPV poate trece de la o persoană human papillomavirus is also called alta în timpul contactului cutanat cu pielea.

Un fel de HPV se răspândeşte prin intermediul activităţii sexuale, inclusiv a contactului sexual, vaginal şi anal, dar şi chiar a unui sex oral. Alţi factori de risc sunt fumatul, infecţiile HIV, alte cancerul vulvei genitale, melanomul precum şi leziunile precursoare. Amelia Milulescu: Cele mai multe tipuri de cancer ale vulvei sunt carcinoamele cu celule scuamoase.

Semnele îngrijorătoare ale cancerului vulval

Acest tip de cancer începe în celulele scuamoase, principalul tip de cancerul vulvei ale pielii. Există mai multe subtipuri de carcinom cu celule scuamoase: keratinizar, bazaloid, verucos. Cancerul care începe în celulele glandelor se numeşte adenocarcinom. Aproximativ 8 din fiecare de cancere vulvare sunt adenocarcinoame.

cancerul vulvei

Adenocarcinoamele vulvare încep cel mai adesea în celulele glandelor Bartholin. Boala Paget a vulvei este o afecţiune în care celulele adenocarcinomului se găsesc în stratul superior al pielii vulvare.

Cancerul vulvei Cancerul vulvei apare pe suprafaţa externă a genitalelor femeieşti. Vulva este acea zonă a pielii care înconjoară uretra şi vaginul, inclusiv clitorisul şi labiile. Cancerul vulvei de obicei se formează ca o umflătură pe vulva care deseori cauzează mâncărimi. Deşi poate apărea la orice vârstă, cancerul vulvei este cel mai adesea diagnosticat la femeile în vârstă.

Melanoamele cancerul vulvei cancere care încep în celulele producătoare de pigment care dau culoarea pielii. Ele sunt mult mai frecvente pe zone cancerul vulvei la soare ale pielii, dar pot aparea si în alte zone, cum ar fi vulva. Melanoamele vulvei reprezintă aproximativ 6 din fiecare de cancere vulvare. Un alt tip de cancer este reprezentat de sarcomul vulvar, acesta fiind un cancer rar al acestei zone, 2 din de cazuri.

Ce analize si teste sunt necesare? Amelia Milulescu: Anumite semne şi simptome cancerul vulvei putea sugera cancerul vulvar, dar multe dintre ele pot fi cauzate de schimbări care nu sunt canceroase.

cancerul vulvei

Singurul mod de a fi sigur că este prezent cancerul este ca medicul să facă o biopsie. Pentru a face acest lucru, o bucată mică de ţesut din zona schimbată este îndepărtată şi examinată sub microscop.

Un medic de cancerul vulvei patologică va examina eşantionul de ţesut cu un microscop pentru a vedea dacă celulele canceroase sau precanceroase sunt prezente şi, dacă da, ce tip este. CSID: Care poate fi planul de tratament? Amelia Milulescu: Chirurgia este principalul tratament pentru cancerul vulvar. Operaţia fiecărei femei trebuie cancerul vulvei echilibreze nevoia de a îndepărta tot cancerul cu importanţa capacităţii sale de a avea o viaţă sexuală.

Carcinomul vulvar este diferit de neoplazia intraepiteliala vulvara - o leziune noninvaziva a epiteliului care poate progresa de la carcinom in situ la cancer cu celule scuamoase si la boala Paget la vulvei.

De asemenea, este important să se ia în considerare cât de aproape de tumora este uretra şi anusul, deoarece schimbările pot avea, de asemenea, un impact enorm asupra calităţii vieţii. În trecut, tumora vulvară şi o cantitate mare de ţesut normal din vecinătate erau excizate. În cele mai multe cazuri, ganglionii limfatici din apropiere erau scoşi, de asemenea, indiferent de stadiul cancerului.

Acest lucru s-a făcut pentru a avea siguranţa că nu au fost lăsate în urmă celule canceroase. O astfel de intervenţie chirurgicală a dus la rezultate bune în ceea ce priveste controlul cancerului, dar a deformat şi a afectat funcţia sexuală a femeii.

Astăzi, importanţa calităţii vieţii şi a sexualităţii este bine recunoscută. Doctorii au aflat, de asemenea, că atunci când cancerul este descoperit devreme nu este nevoie să fie eliminate atât de multe ţesuturi sănătoase din jur. De asemenea, procedura de biopsie a nodului santinelă este o opţiune pentru eliminarea multor ganglioni limfatici dacă cancerul nu s-a răspândit. Totuşi, atunci când cancerul este într-un stadiu mai avansat, poate fi necesară o procedură extensivă.

În unele cazuri, radioterapia pot fi combinată cu chimioterapia şi chirurgia pentru a ucide mai multe celule canceroase, asta în cazurile de cancer avansat.

CSID: Poate fi prevenit cancerul cancerul vulvei Amelia Milulescu: Riscul cancerului vulvar poate fi redus prin evitarea anumitor factori de risc şi prin tratarea condiţiilor precanceroase înainte de apariţia unui cancer invaziv.

Efectuarea acestor etape nu poate garanta faptul că toate cancerele vulvare sunt împiedicate, dar cancerul vulvei reduce foarte mult şansele de a dezvolta cancer vulvar. Printre metodele de prevenire ale cancerului vulvar, pot enumera evitarea infectiilor cu HPV,  folosirea prezervativului, vaccinarea anti  HPV, controale ginecologice regulate, autoexaminarea regiunii vulvare. Cancerul vulvei multe femei cu cancer vulvar, tratamentul poate elimina sau distruge cancerul.

Sfârşitul tratamentului poate fi atât stresant, cât şi incitant. S-ar putea să fii uşurată după terminarea tratamentului, dar totuşi este greu să nu îţi faci griji cu privire la revenirea cancerului.

Acest lucru este frecvent dacă ai avut cancer. Pentru alţii, cancerul nu ar putea să dispară complet. Unii oameni pot primi tratamente care încercă menţinerea cancerului sub control sau pentru a uşura problemele pe care le provoacă.

Gândul de a trăi cancerul vulvei un cancer care nu dispare poate fi dificil şi stresant. Viaţa după cancerul vulvar înseamnă revenirea la unele lucruri familiare şi, de asemenea, luarea unor noi decizii.