Viermi sarma – factori de risc, metode prin care pot fi ţinuţi sub control

Biologia viermilor. Vierme parazit

Acest articol sau această secțiune are bibliografia incompletă sau inexistentă.

papillomavirus hpv causes

Puteți contribui prin adăugarea de referințe în vederea susținerii bibliografice a afirmațiilor pe care le conține. Viermi paraziți Viermii paraziți sunt viermi ce trăiesc pe seama altor organisme și adesea le provoacă diferite boli.

Viermi biologie clasa 6.

Viermi paraziți se pot întâlni în toate grupele de viermi, mai ales la viermii cilindrici. Din grupa viermilor inelați paraziți face parte lipitoarea, un vierme cu corpul plat, segmentat la exterior. Ea se prinde cu ventuza superioară de victimă biologia viermilor, cu ajutorul zimților, taie pielea.

biologia viermilor

O substanță analgezică din salivă împiedică biologia viermilor să simtă prezența biologia viermilor. Saliva mai conține un anticoagulant.

Vierme parazit

Lipitoarea înmagazinează sângele în pungi ale intestinului. În chirurgie se utilizează această substanță, pentru a controla coagularea sângelui. Din grupa viermilor lați, exemple pot fi: TeniaGălbeaza.

enterobius vermicularis monoxeno

Din grupa viermilor cilindrici: TrichinaAscarida, Oxiurul și Limbricul. Limbricul trăiește în intestinul gazdei.

paraziți la copii

Are lungime de cm la mascul și cm la femele. Femela depune circa de ouă zilnic.

biologia viermilor oxiori la copii

Limbricul este foarte periculos deoarece poate să treacă prin orice organ vrea, iar dacă limbricul intră în căile respiratorii ale gazdei, poate asfixia gazda. Ne putem apăra față de limbric fiind foarte igienici. biologia viermilor

Lupta cu acești viermi este foarte grea, ei transmițându-se la oameni prin diferite căi: apă, carne porcii servesc drept gazde intermediare pentru mulți viermi cilindricialți oameni infectați, unele animale de casă, etc. Viermele de gălbează are corpul acoperit de un tegument, care formează o biologia viermilor cu rol de apărare împotriva sucurilor digestive.

Account Options

Trichina este un vierme parazit foarte mic 3—4 mm care biologia viermilor transmite la om prin consumul de carne de porc infestată și necontrolată sanitar. Boala produsă se numește trichineloză. Tenia trăiește în intestinul subțire al omului. Are corpul turtit ca o panglică, de culoare albă.

papillomavirus premiers symptomes tratamentul psoriazisului și paraziților